1. Menemen

 untitled-1

            Acest mic dejun tradițional turcesc este făcut din ouă bătute cu legume sotate și se servește fierbinte, cu pâine.

  1. Köfte

           untitled-2

            Chifftele din carne de vită sau miel, se poate servi ca friptură, în sandvișuri, peste salate sau se poate mânca cu iaurt.

 

  1. Mantı

           untitled-4-5   

            Seamănă cu ravioli, dar această mâncare turcească este unică atât din punct de vedere al texturii cât și al gustului. Bucățele de carne de vită sau de miel sunt fierte/ prăjite și servite cu iaurt sau unt, asezonate cu diferite condimente.

 

  1. Kuzu Tandir

untitled-4

            Carnea de miel se frige încet și se servește cu orez sau cartofi și iaurt.

 

  1. Lahmacun

            untitled-5

Această pâine plată și crocantă este acoperită cu carne tocată, salată și stropită cu suc de lămâie. Se poate înfășura, plia sau rupe pentru a se consuma.

 

  1. Börek

          untitled-6

            Patiserie turcească este foarte variată, de obicei fiind umplută cu carne tocată, spanac sau brânză. Börek se poate înfășura sub formă de clătite sau sub formă de lasagna și se servește la toate mesele zilei și ca gustare.

 

  1. Baklava

 untitled-7

            Desertul turcesc tradițional cu nuci, însiropat și acoperit câteodată cu fistic.

 

 

  1. Pide

 untitled-8

            Denumită și ”Pizza turcească”, pide este o pâine în formă de barcă cu diferite incrediente.

 

  1. Güllaç

 untitled-9

Desert tradițional care se servește mai ales în perioada Ramadanului, Güllaçul este făcut din aluat, lapte, apă de trandafir, nuci și semințe de rodii.

 

  1. Meze

 untitled-10

O gamă de aperitive reci. De obicei, sunt 20 de produse.

 

  1. Dolma

 untitled-11

Dolma de obicei se referă la frunze de viță de vie umplute, dar aceeași denumire o are orice legumă umplută, îndeosebi ardeii.

 

  1. Pilav

 untitled-12

            Mâncare de orez. Se poate servi și cu iaurt.